Yerden ısıtmaya uygun parke seçimi

29.10.2022 12:57

Yerden ısıtmada parke seçimi neden önemli?

Yerden ısıtma,yaşam alanlarınızın zeminine uygulanan elektrikli veya sulu sistem zeminden ortama ısı aktaran bir ısınma yöntemidir. Parke altı ısıtma sistemi önce parkeyi, ve son olarak da ortamı ısıtır. Burada gerek duyulan ısı, ortamın oda sıcaklığına yükseltilebilmesi için yaklaşık olarak 35-50 derece aralığındadır. Dolayısıyla, yerden ısıtma sistemi, lamine parkeler için bir nevi “kurutucu” niteliğindedir.

Lamine parkeler, çeşitli ağaçlar kullanılarak üretilmektedir. Bu ağaçlar, içerisinde belli bir miktarda nem tutarlar. Zeminden ısıtma sistemi üzerine uygulandığında ise, ısı ile teması yüzünden bu “nemi” kaybetmeye başlarlar. Bu kayıp, doğru bir teknoloji ile üretilmeyen lamine parkelerin form değiştirmesine yol açar.

Yerden Isıtmaya Dayanıklı Parke Nasıl Anlaşılır?

Zeminden ısıtmaya uygun parke çoğunlukla ilk bakışta diğer parkelerden ayırt edilemezler. Bu iki parke tipini birbirinden ayıran bazı temel özellikler vardır. Yerden ısıtmaya uygun doğru bir lamine parke seçimi için bu özelliklerin bilinmesi gerekir.

Yerden ısıtma sistemlerinin kullanıldığı ortamlarda lamine parke kullanmak, doğru parke seçimi yapıldığı taktirde çok konforlu ve iyi bir seçimdir. Bunun nedeni, yerden ısıtmaya maruz kalan ahşabın ortama yaydığı sağlıklı ısı ve uçuşan kimyasallardan uzak bir materyal olmasıdır. Ancak doğru lamine parke seçimi yapılmazsa, bu ısı parkeleri küçülterek formunu bozacak ve hatta kullanılamaz hale getirecektir.Sonuç olarak, doğru bir lamine parke seçimi yerden ısıtma sistemleri için uygundur.

Zeminden ısınma yöntemi, özellikle soğuk iklime sahip bölgelerde yaygınlaşmaktadır. Yaygınlaşma arttıkça, kullanıcıların bu sistemlere uygun materyalleri seçmek konusunda bilgilendirilmesi şarttır. Çünkü doğru materyaller kullanılmadığı taktirde hem ısı kaybı hem de maddi kayıplar yaşanması olasıdır.

<font ui"="">Karbon filmle parke altı ısıtma sistemlerinde, 32.sınıf ısıya dayanıklı parke öneriyoruz.Üzerinde 'yerden ısıtmaya uygundur 'ibaresi bulunan tüm parkeler tercih edilebilir.Parkelerin zamanla açılmaması,çatlaklar oluşmaması ve ısıyı iyi iletebilmesi için parke seçimi çok önemlidir.

Geri

İletişim

REXVA
İstanbul,TÜRKİYE

TEL 0212 424 01 26
GSM 0534 503 09 09

© 2015 Tüm Hakları Saklıdır.

Webnode tarafından desteklenmiştir.